YouTube campagne

Uw mediacampagne – Wij creëren content en bereik

YouTube campagne

YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Het publiek is werkelijk enorm gevarieerd en hierdoor kun je er vrijwel elke denkbare doelgroep bereiken. YouTube is daarom een belangrijk onderdeel van je communicatiestrategie. Wij helpen ondernemers met een op maat gemaakte lokale, regionale of landelijke YouTube campagne in 3 simpele stappen.

  1. Een professionele video commercial
  2. Analyseren, inrichten, targetten en optimaliseren YouTube campagne
  3. Advertentiebudget

Vanzelfsprekend is het adverteren op YouTube niet gratis. Daarom is het belangrijk dat je budget op een verstandige manier ingezet wordt. Bij uw mediacampagne houden wij ons al jaren bezig met het opzetten van succesvolle online video campagnes. Wij weten precies hoe je effectief kan adverteren met je video.

Advies op maat

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Waarom een YouTube campagne?

Een YouTube campagne is zeer effectief om je bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen. Bereik je doelgroep met een op maat gemaakte YouTube campagne. Samen doorlopen we een aantal simpele stappen. Onder het genot van een kopje koffie of een telefonisch gesprek bespreken we de boodschap (USP), de juiste toon, de periode en mogelijke deadline van de campagne. We delen hieronder graag een aantal actuele cijfers van YouTube.

  • In de doelgroep van 40 tot 65 jaar gebruikt meer dan 50% YouTube regelmatig
  • In de doelgroep van 20 tot 40 jaar gebruikt bijna 75% YouTube regelmatig
  • In de doelgroep van 15 tot 20 jaar gebruikt bijna 90% YouTube regelmatig

Welke soorten zijn er?

INSTREAM SKIPPABLE
InStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen, zijn geschikt voor weergave vóór, tijdens of na een andere video. Na 5 seconden heeft de kijker de mogelijkheid de advertentie over te slaan. Gebruik InStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen als u videocontent heeft die u vóór, tijdens of na andere video’s op YouTube en op websites en in apps van Google-videopartners wilt promoten.

INSTREAM NON-SKIPPABLE
InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, zijn 15 seconden of korter en kunnen vóór, tijdens of na andere video’s worden afgespeeld. Kijkers kunnen de advertentie niet overslaan. Gebruik in-feed videoadvertenties om videocontent te promoten op plaatsen waar kijkers content ontdekken, zoals naast gerelateerde YouTube-video’s, in de zoekresultaten op YouTube of op de mobiele homepage van YouTube.

BUMPER
Bumperadvertenties duren 6 seconden (of korter) en worden vóór, tijdens of na een andere video afgespeeld. Kijkers kunnen de advertentie niet overslaan. Gebruik bumperadvertenties als u veel kijkers wilt bereiken met een korte, makkelijk te herinneren boodschap.

Tarieven

Is een YouTube campagne duur? Dit is misschien wel de meest gestelde vraag van allemaal. Uiteraard kan een hele grote uitgebreide campagne een flinke hap uit je marketingbudget nemen, maar toch kan je al starten met een relatief laag bedrag. Dit komt omdat het bedrag grotendeels bepaalt wordt door het maximale bereik. Ook is het mogelijk om lokaal te adverteren. Hierdoor verspil je geen budget in een regio waar je toch niet operatief bent. Uiteraard kunnen we ook een op maat gemaakt pakket samenstellen.

Adverteren op YouTube
Pre-roll video