Contentstrategie & Marketing

Uw mediacampagne – Wij creëren content en bereik

Contentstrategie

Contentstrategie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je marketingactiviteiten. Toch zijn er maar weinig bedrijven die hier serieus over nadenken. Vaak zijn de strategieën niet data gedreven en wordt er in de waan van de dag content gemaakt en gedeeld. Combineer dit met een lage prioriteit en je slaat de plank volledig mis. Zonde want een goede content strategie zorgt voor structuur in het dagelijks werk, geeft direct inzicht in de behoeften van je doelgroep en resulteert in het hoogst haalbare bereik.

Bent u op zoek naar de echte WOW factor van uw bedrijf? De reden waarom uw klant uw klant is maar ook waarom uw medewerkers uw ambassadeur willen zijn? Kortom bent u op zoek naar het zakelijk DNA van uw bedrijf en kapstok van uw toekomstige content?

Wij kunnen u hierbij helpen. Of het nu gaat om een complete contentstrategie, een kortdurende campagne ten behoeve van een nieuw product of dienst, om bedrijfsinterne campagnes of het werven van nieuw personeel, door middel van onze unieke onderzoeksmethode kunnen we u op maat adviseren.

Advies op maat

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Informatiebehoefte

Contentstrategie helpt je bij het focussen op de informatiebehoefte van je doelgroep. Tevens brengen we structureel en op het juiste moment doelgerichte informatie. Uiteraard bekijken we welke onlinekanalen het beste ingezet kunnen worden. Denk als een uitgever en breng de volgende punten in kaart.

1. Wie is mijn klant?
2. Welke informatiebehoefte heeft mijn klant?
3. Met welke thema’s kan ik mijn klant bereiken of interesseren?
4. In welke fase bevindt mijn klant zich?

In level 1 vallen de mensen die zich nog niet bewust zijn van hun probleem. Een goed voorbeeld hiervan is te zien in een televisieprogramma uit 1998, toen de mobiele telefoon in opkomst was.

Is een contentstrategie belangrijk?

10 jaar geleden verkocht een product of dienst zichzelf. Met een goede pitch op zak was het redelijk eenvoudig om B2B en B2C te bereiken en aan je bedrijf te binden. Deze tijd is helaas voorbij. Het product is ondergeschikt aan de verhalen van de organisatie. Ook het schieten met hagel via onlinekanalen zorgen uiteindelijk niet voor meer traffic, leads en klanten.

Met een contentstrategie breng je structuur in je marketingactiviteiten en bind je de juiste doelgroep met goede en vooral relevante content. Langetermijnvisie is ook de sleutel tot succes.

Is er verschil tussen B2B en B2C content?

Deze vraag kunnen we volmondig met ja beantwoorden. Ondanks dat de content vergelijkbaar is kan de ‘waarom’ reden enorm afwijken. Een strategie om de consument te bereiken zal veel meer gericht zijn op inspiratie rondom een merk. We proberen een gevoel over te brengen. Een bedrijf is meer op zoek naar een oplossing of de beste prijs. De content zal dus meer op feiten en kennis ingezet worden.

Het koopproces is ook afwijkend. Het traject van B2B is vaak langer en de investeringen zijn hoger. Ook zijn er meer stakeholders bij het proces betrokken die erg belangrijk zijn voor de content marketing. Het koopproces bij B2C is een stuk korter en zijn er minder mensen betrokken. Hierdoor kunnen we de content meer aanpassen op het moment van de dag.

Stappenplan

Helaas is niet elke strategie zomaar te kopiëren. Elke organisatie is anders en daarom werken we met een stappenplan om onze doelstellingen te bereiken. We beginnen met een uitgebreid onderzoek. We gaan op zoek naar de doelgroep aan de hand van interviews en data-onderzoek. De resultaten brengen we samen met de heldere positionering van het merk. Alleen op deze manier kunnen we zorgen voor een juiste en resultaatgerichte strategie. Vervolgens bepalen we de brandvoice, content promotieplan en uiteraard een content kalender.

Ik hoop dat we je een beetje nieuwsgierig hebben gemaakt. We kunnen nog veel meer vertellen tijdens een vrijblijvend kopje koffie. Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen ze spoedig mogelijk contact met je op.

Display advertising
Adverteren op YouTube
Uw mediacampagne